UBL PEPPOL

UBL / PEPPOL

UBL (Universal Business Language) is een standaard formaat voor elektronisch factureren. Het is een XML bestand, die speciaal is uitgedacht voor facturen. Een UBL factuur maakt het mogelijk om factuurdata van boekhoudpakket A naar boekhoudpakket B te sturen. De UBL factuur kan dan direct ingelezen worden, zónder handmatige invoering. Het is dus géén PDF bestand.
Peppol is een internationaal netwerk met een afsprakenkader, een standaardformaat en toepassingen voor het faciliteren van e-invoicing. Wat elektronische facturatie betreft, betekent dit dat er steeds gewerkt wordt met zogenaamde 'Access Points' (AP) die facturen ontvangen van een bedrijf en doorzenden naar andere bedrijven of andere 'Access Points'. Een centrale toepassing registreert bij welk 'Access Point' een bedrijf of overheid is aangesloten. De uitwisseling tussen deze AP's is gratis.
Niet zo duidelijk? Geen probleem want Facturalia neemt dit allemaal van u over. Met één klik op de knop wordt uw UBL- of PEPPOL-factuur automatisch verstuurd.